Zwitserse Witte Herder | Dracht

2 maart 2020

De pups zijn geboren. Kijk bij week 1

23 februari 2020

Lisse is nu 8 weken drachtig. Alles gaat goed met haar, maar we weten nu wel dat het een heel klein nestje wordt, want ze heeft maar een klein buikje. Maar dat is de natuur en daar kun je niets aan doen. We wachten de geboorte af.
Ik verwacht dat  de bevalling pas rond volgend weekend zal zijn. De bevalling  vindt gemiddeld plaats tussen 58 en 65 dagen dracht. We zullen dus nog even geduldig moeten zijn.
De volgende update is  als de pups geboren zijn. 

16 februari 2020

De laatste 2 weken zijn ingegaan en alles gaat goed hier. Lisse is wel wat rustiger, maar gaat nog elke morgen mee voor een wandeling. Ze is altijd gek om te apporteren, maar nu laat ik haar zoekspelletjes doen i.p.v. meters achter de bal aan te rennen. Ze is altijd zeer gedreven en gaat door totdat ze haar apport heeft gevonden.  Echt een toppertje in werken. Ook tijdens een wandeling kan zij zonder problemen los lopen waar dat mogelijk is. Ze luistert enorm goed, zelfs toen afgelopen week een konijntje over ons pad liep.  Ze kijkt wel en komt dan naar mij en krijgt natuurlijk haar beloning (de bal of het apport) i.p.v. achter het konijn aan te rennen. 
Haar eten krijgt ze nu verdeeld over 3 porties per dag. Ze eet heel goed en bedelt vaak om lekkernijen.
Toen ik terug was van de hondenschool met Fendi ben ik alvast begonnen met het poetsen van de puppykamer. Ook heb ik de werpkist alvast in elkaar gezet. De rest wordt in de loop van de week verder "aangekleed". Lisse ging meteen al een keertje kijken in de werpkist. Ze weet natuurlijk waarvoor deze is :)))

werpkist

Lisse
 

9 februari 2020

Het begint al op te schieten. Lisse is nu 6 weken drachtig. Nog een kleine 3 weken te gaan. Alles gaat zijn gangetje. Zo stilaan kunnen we weer alles in orde gaan brengen en nieuwe spulletjes kopen voor de pups.
Gisteren een foto genomen in het park tijdens de wandeling.

6 weken drachtig

26 januari 2020

Deze week zijn we voor de echo geweest en Lisse verwacht puppies. De pups worden rond eind februari verwacht. We waren al vroeger in de dracht gegaan voor een echo, want wij hadden graag een bepaalde dierenarts  en die was met 28 dagen dracht (de dag dat we normaal gaan) voor een weekje niet in de praktijk. Voor het juiste aantal zullen we dus moeten afwachten tot na de geboorte. 
Alles gaat goed met Lisse. Af en toe is ze wat misselijk, maar dat is normaal.  Actief is ze nog altijd en graag wandelen en werken is haar favoriete bezigheid.
Wij zijn in ieder geval weer in blijde verwachting en kijken al uit naar de nieuwe pups.

dracht echo

28 december 2019

Vandaag is Lisse gedekt door Fionn. 
Beide Kerstdagen zijn we 's morgens naar Eersel gereden voor een progesteron-bepaling, want haar waardes waren een keer weer gezakt en dan moet je de dag daarna opnieuw prikken.