Zwitserse Witte Herder

11 maart 2020

De oogjes beginnen open te gaan :))) Vandaag ook de halsbandjes om gedaan. Bij dit nestje was dat in principe niet nodig om ze uit elkaar te houden :))), maar zo kunnen ze al aan een halsbandje wennen.

pup oogjes open

9 maart 2020

Alles verloopt goed met Lisse en de pups.  Met een klein nestje bestaat het gevaar voor mastitis (borstontsteking). Want 2 pups kunnen niet alle melk leegdrinken uit de tepels. Daarom heb ik de eerste week haar voeding aangepast en minder gegeven dan normaal. Een keer heb ik een klein hard schijfje gevoeld bij een tepel en dit meteen weggemasseerd en de melk zoveel mogelijk eruit gehaald. Maar dat was vlak na de geboorte en dan hebben de pups nog niet zoveel zuigkracht.  Daarna heb ik tot nu toe niets meer gevoeld en drinken de pups heel erg goed, want ze gaan van tepel tot tepel :))) Dit is ook aan de gewichten te zien. Het reutje weegt vandaag al 1480 gram  en het teefje 1270 gram. Momenteel is het nog altijd drinken en slapen. 
Vanaf vandaag krijgt Lisse wat meer bijgevoerd, want ze heeft goede honger.  Ze is zeer zorgzaam en slaapt nog steeds de hele nacht in de werpkist. Overdag is ze vaak weer actief met Fendi aan het spelen. Vanaf volgende week neem ik haar weer mee voor een wandeling. De eerste 2 weken ben ik altijd voorzichtig ivm besmetting, want op de plekken waar ik kom, wandelen ook andere honden natuurlijk.
Vanmorgen een kleine video gemaakt (vergeten de radio uit te zetten, dus de muziek moeten jullie erbij nemen :))))
Aan het einde van de week zullen de oogjes en oortjes opengaan en wordt de wereld voor hen en ons een stukje leuker.

week 2

7 maart 2020

De 2e week is ingegaan. Ik heb een nieuw album aangemaakt voor week 2.