Zwitserse Witte Herder

18 maart 2020

Nog een nieuwe video online.

Onze honden genieten van het mooie weer, want we kunnen niet meer wandelen in de parken of bossen. Maar gelukkig hebben we een grote tuin en kan ik tussendoor even trainen met onze Fendi.

Op de foto (wel van binnen genomen) : Ziva en Fendi samen  bij elkaar en ons flatcoatje Kensi lekker in de zon.
De rest is  binnen.
 

honden

17 maart 2020

Er is een nieuwe video online.

15 maart 2020

Met Lisse en de pups gaat alles goed. Ze groeien hard en proberen nu al een klein beetje te lopen, wat door hun gewicht nog niet meteen lukt. Ze beginnen ook al met elkaar te spelen, wat leuk is om te zien. Verder slapen ze nog heel veel.  Als ze wakker zijn, zit ik er altijd bij. Mij kennen ze natuurlijk al.
Normaal gaat vanaf 3 weken ook bezoek komen, maar wij hebben, i.v.m de corona-crisis,  besloten om geen bezoek  te ontvangen. De situatie is ernstig overal en ook wij willen onze verantwoording hierin nemen en contacten zoveel mogelijk proberen te vermijden.
Als de pups naar buiten mogen (in de winter rond de leeftijd van 5 weken)  kan er eventueel beperkt bezoek komen, want daar hebben we plaats om afstand te houden. 
Ik weet dat dit absoluut niet leuk is en in de 19 jaar dat ik fok heb ik zoiets nog nooit meegemaakt. Maar we moeten allemaal verstandig zijn om verdere verspreiding tegen te gaan en de ontwikkeling in het nieuws blijven volgen. Verzorg jullie allemaal goed!
Wij zullen zorgen dat de 2 pups niets te kort komen :)))

pups

 

14 maart 2020

We zijn  begonnen aan de 3e week. Met Lisse en de pups gaat het heel goed. De oogjes en oortjes zijn open en ze zijn al  een paar minuutjes wakker nadat ze gedronken hebben. Maar het is vooral nog slapen en drinken. Het reutje was vanmorgen al 2100 gram en het teefje 1870 gram.
Vandaag krijgen ze ook hun 1e wormkuurtje. 's Nachts heb ik nog de warmtelamp aan, maar overdag mag ze uit. Lisse slaapt nu niet meer de hele nacht in de werpkist, maar wel nog regelmatig voor te voeden. Ze is heel zorgzaam en wil nog niet lang buiten zijn, even spelen en dan staat ze alweer te kijken om naar binnen te mogen.
Het album van de 3e week komt ook dit weekend online.

Hieronder de portretjes van 2 weken oud.

TEEFJE

teefje

 

REUTJE

reutje