Zwitserse Witte Herder

24 maart 2020

De werpkist is opgeruimd, want ze gingen er niet echt meer in. Nu staat er een stoffen bench, waar ze al af en toe ingaan.
Lisse heeft nog altijd genoeg melk en echt honger hebben ze niet. Een heel verschil met de grote nesten die ik normaal heb. Deze 2 pups  vliegen niet op hun eten af. Ze komen  goed aan in gewicht, dus de melkbar van Lisse is nog altijd favoriet. Het zijn vrolijke pups en je ziet ze elke dag verder ontwikkelen.
Gisteren mocht Fendi voor het eerst eens erbij en ze merkten al snel dat die geen melk had. Lisse heeft er geen problemen mee dat een ander teefje erbij komt. Vandaag mag onze super-mama Noona eens op bezoek bij de pups. Zo leren ze stilaan ook de andere honden kennen.
Vandaag een kleine video gemaakt, met diverse fragmentjes verdeeld over de dag.

 

22 maart 2020

Een paar nieuwe foto's in het album.
De pups eten inmiddels 3 keer per dag een balletje vlees en dat gaat er goed in. Lisse is nog altijd de perfecte zorgzame mama, maar begint nu heel subtiel ook te corrigeren. Dat is mooi te zien op onderstaande foto. Heel voorzichtig de pup over zijn snuitje pakken. Heel veel mensen menen nog altijd dat een pup gecorrigeerd dient te worden door zijn nekvel te pakken, omdat ze denken dat de mama dat ook doet. Maar dit is fout, want de mama corrigeert ook niet zo.
De pups onderzoeken al snel de vreemde dingen, zoals een plastic zakje of het paraplutje. Prachtig om te zien hoe snel hun ontwikkeling gaat.

lisse pup

21 maart 2020

Vandaag hebben de pups voor het eerst even de stofzuiger gezien, uiteraard nog zacht in geluid. Ze vonden het gewoon prima. Vanaf nu elke dag even de stofzuiger erbij en dan steeds wat harder. Ik heb er een nieuwe video van gemaakt. 
Ook ben ik begonnen ze op een aparte plek te laten plassen en nadien zet ik dan het wc'tje erbij. Met 2 pups is dat goed aan te leren natuurlijk. En over een poosje kunnen ze leren buiten hun behoefte te doen. 

20 maart 2020

De pups zijn vandaag precies 3 weken oud. Ze groeien hard. Het reutje is al 2900 gram en het teefje 2690 gram. Ze beginnen  al redelijk goed te lopen en overdag heb ik de werpkist open staan, zodat ze voorzichtig hun wereld kunnen uitbreiden. Ze spelen nu ook met elkaar en worden heel graag geknuffeld. Vandaag krijgen ze ook voor het eerst een klein balletje vers vlees. Zo kunnen we beginnen om ze af te spenen. Ook qua socialisatie gaan we nu starten om ze van alles aan te bieden op het gebied van speelgoed en geluiden. Vandaag voor het eerst het muziekdoosje erbij gezet.
Lisse slaapt 's nachts nog steeds bij hen, maar voedt maar nog 2 keer per nacht bij. Het zijn tevreden pups, die je nauwelijks hoort.

Door alle trieste nieuwsberichten i.v.m het Coronavirus krijg je het soms benauwd, Heel veel bewondering voor de mensen in de ziekenhuizen en alle andere mensen die moeten werken onder die omstandigheden.
Verzorg jullie allemaal goed en wees verstandig om zoveel mogelijk contacten te vermijden.

Bij de pups gaan zitten en die onschuldige blik in hun kleine kraaloogjes zien, geeft altijd weer een blij gevoel. 

Hier de portretjes met 3 weken leeftijd

TEEFJE

teef

 

REUTJE

reu