Zwitserse Witte Herder

12 april 2020

Een nieuw album is online.
Alles verloopt naar wens en het tweetal groeit goed. Het reutje is al 6 kilo en het teefje 5.1 kilo. Ze eten nu 4 keer per dag Energique en dat gaat er snel in.  Ze worden ook met de dag brutaler. Ik kan er niet meer gewoon rondlopen, want dan hangen ze in mijn kuiten :))) Je merkt dat het echte werkertjes zijn, want ze apporteren nu al en lopen veel rond met van alles in de bek. Het liefste spelen ze met een gewone simpele plastic fles, want dat kraakt ook nog eens goed.
Spelen met de andere honden doen ze het liefste met Fendi. Zij is heel veel bij de pups en voedt ze heel goed op. Ze leert ze dat ze niet zomaar een speeltje van haar kunnen pakken en ook dat zij als leider iets kan afpakken. Heel mooi om te zien hoe goed ze dat doet. Fendi haalt vaak balletjes uit de ballenbak en daagt hun dan uit om te spelen.  Als Fendi en Lisse samen bij de pups zijn, hebben de pups geen oog meer voor de mama. Fendi is echt hun speelkameraad.
Ze krijgen ook geen melk meer van Lisse en haar tepels en melklijsten zijn al mooi opgedroogd.
We genieten nog volop van het tweetal.

10 april 2020

Vandaag zijn we aan de 7e week begonnen. Vanmorgen hadden we een afspraak bij de dierenkliniek.
Met een klein nestje rijd ik altijd zelf naar de kliniek. Dus ze hebben hun eerste autoritje gemaakt. Het is maar ongeveer 12 minuutjes rijden en de heenreis ging dan ook gepaard met de nodige decibels, maar dat is altijd zo de eerste keer. De terugreis verliep al een heel stuk beter.
Ik had maar 1 pupje mee naar binnen genomen in de kliniek en de ander mocht in de auto wachten, met de klep open, zodat ze ook al een beetje aan het verkeer kunnen wennen. Beide pupjes gingen trouwens meteen al kwispelend op de dierenarts af.  Vanwege de coronacrisis is het hier bij ons verboden om bezoek te ontvangen en hebben de pups alleen Henk , onze dochter en mij gezien.
Ik vond het al sneu dat  de eerste "vreemde persoon" in die weken notabene de dierenarts was, want die moet die vervelende chip plaatsen en een spuitje geven. 
Ze zijn dus nu ingeënt, hebben de neusenting tegen kennelhoest gehad, zijn gechipt en er is DNA afgenomen.  Ze hebben geen kick gelaten, want onze dierenarts legt dan altijd een paar brokjes neer en dan zijn ze afgeleid. Dus alles ging super goed.
Verder zijn ze helemaal nagekeken en alles was in orde. De dierenarts vond het ook super flinke en mensgerichte pupjes.
Over een paar dagen krijgen ze dan nog een meerdaagse wormenkuur van Panacur. Ik doe nooit enten en ontwormen tegelijkertijd, altijd een paar dagen ertussen laten.
Bij de dierenarts heb ik tevens een verklaring laten ondertekenen, zodat de aanstaande baasjes de verplaatsing kunnen maken om hun pup op te halen over 2 weekjes. Onnodige verplaatsingen zijn hier verboden, maar het is toegestaan om een pup te gaan ophalen, dit hebben wij officieel van de KMSH ontvangen. Dus ik heb voor de zekerheid ook nog een verklaring gemaakt, met alle gegevens van de pup en de toekomstige eigenaar. Bij controle is dus alles gedekt.

Ik wens jullie  hele fijne paasdagen toe en hou jullie gezond!

auto