Zwitserse Witte Herder

26 april 2020

We gaan het dagboek weer afsluiten, want de pupjes zijn vertrokken naar de nieuwe baasjes.
Het was ons kleinste nestje ooit en in de meest bizarre tijd, die wij ooit hebben meegemaakt. Geen bezoekjes aan de pups. Voor ons  en voor de nieuwe baasjes niet echt leuk. Ondanks dat ze enkel ons en de dierenarts gezien hebben, zijn ze zeer mensgericht. Bij het ophalen renden ze vrolijk op hun nieuwe baasjes af. Het zijn beide echte werkertjes, die het op de hondenschool vast goed zullen doen. 
We hebben in ieder geval 8 weken plezier gehad van de pupjes en het was een probleemloos nestje met veel vrije tijd en geen werk in vergelijking met de grote nesten. Schaduwkant was wel dat ik veel mensen heb moeten teleurstellen omdat er geen pup voor hen bij was.

Beide families wonen toevallig heel kort bij elkaar in de buurt en Tika (roepnaam teefje) en Milo (roepnaam reutje) zullen naar dezelfde hondenschool gaan. 
Lieve Tika en Milo, ik wens jullie het allerbeste toe en heel veel geluk en een goede gezondheid bij jullie nieuwe gezinnetje.

PS:
Reeds de eerste berichtjes gekregen van de baasjes.
De eerste autorit is alvast heel goed gegaan bij beiden (toch een kleine 2 uurtjes). 

22 april 2020

We genieten van het mooie weer en zijn inmiddels naar de paardjes gaan kijken in de buurt en ook de akker bezocht waar de boer aan het ploegen was. Ze vallen uiteindelijk in slaap in de doggyride.
De waterbak wordt momenteel gebruikt als "voetenbadje". Ze genieten ervan om met water te knoeien en na het eten pakken ze hun voerbakje op en lopen ermee rond.  Het zijn actieve pups. Mama Lisse moet af en toe streng optreden, want een speeltje mogen ze alleen pakken als zij dat toestaat. Heel leuk om te zien hoe de grote honden hun hondentaal hebben bijgebracht. Fendi gaat ook met een speeltje in het mandje liggen en ze wachten braaf naast de mand. Ze proberen het niet meer af te pakken en herkennen de signalen.  Noona gebruiken ze als bijtblok en klimmen er overheen. Die pakt niet gauw meer speeltjes. Maar ook zij stelt haar grenzen.
De laatste foto's in het album gedaan. 

doggyride

20 april 2020

Er staat nog een video online. Het is moeilijk om fatsoenlijk te kunnen filmen, want zodra ik me buk komen ze aangerend.
Het zijn echte mensen-hondjes en altijd aan het kwispelen.  Ze zijn  niet gauw ergens van onder de indruk en spelen er vrolijk op los. Ze hebben zelfs al uitgevist hoe ze het poortje open krijgen. Ook het geluid van de vleesdoos openen associëren ze met eten.  Ze leren ontzettend snel.
Eten doen ze goed, want er blijft geen restje over. 
Het teefje vindt het bijzonder leuk om een net gevuld waterbakje op te pakken en mee te nemen en dan op de schommel uit te schudden :))) Is me helaas niet gelukt om dat te filmen. Ik vermoed dat ze later graag met water speelt.
We maken nu elke dag een kleine wandeling met de doggyride (zal er deze week nog eens een foto van proberen te maken, want vergeet steeds mijn smartphone mee te pakken ;)))
We gaan nog een paar daagjes genieten van ons leuke tweetal.

17 april 2020

Vandaag zijn de pups precies 7 weken oud. De weken zijn werkelijk omgevlogen en we gaan nog 1 weekje genieten van de twee, want volgende week zaterdag worden ze opgehaald door de nieuwe baasjes, die natuurlijk al zijn aan het aftellen.
Je merkt dat ze nu veel aandacht vragen en steeds nieuwe uitdagingen willen. Het uitstapje door onze straat zijn ze al gewend. Afgelopen woensdag is de straat nog voorzien van een hele nieuwe laag afsfalt, dus veel herrie die dag en weer goed voor de socialisatie.
Spelen doen ze nog altijd het liefste met Fendi.  Lisse is ook nog zeer zorgzaam en 's morgens wil ze altijd bij haar kids, voordat ze gaat eten.
Je ziet dat de oortjes nu ook beginnen recht te komen. Altijd leuk als het dan echte herdertjes beginnen te worden. Ze hebben enorm veel werkwil, want ze slepen van alles mee en hebben veel buitdrift. Op de hondenschool zullen ze vast uitblinken :)))

Hier de portretjes van 7 weken leeftijd

TEEFJE

teef

 

REUTJE

reu